Cum ați inceput anul? S-a schimbat ceva acum, in ianuarie, față de luna precedenta?
În cazul în care nu aveti idei si nici nu va doriti sa depuneti mare efort pe plan personal, va scriu cateva sugestii simple si rapide, care va vor ajuta sa simțiți diferenta:
Deschideți dulapul si alegeți un sigur raft: eliberati jumătate din lucrurile care se află acolo si percepeti starea pe care o aveti. Raftul acela sa ramana asa, pe jumătate gol. Dacă v-am placut senzatia, cu alta ocazie puteti relua procedura. 🙂
Luati o foaie de hartie. Rupeti-o in doua si conturati cateva planuri pentru anul in curs: unde doriti sa călătoriți si in ce perioada? Ce carte va propuneți de multă vreme sa cititi? Pe cine ati putea ajuta? Ce discuție nepurtata încă, va apasă? Ce v-ar plăcea sa învățați nou?
Scrieti in telefon 15 motive pentru care sunteti recunoscător. Nu e cazul sa scrieti motive mărețe (casa, masina, sanatate, loc de munca, prieteni adevărați etc), cele mărunte sunt la fel de importante.
Fiți cu 2 pasi mai autentic, 1 zi/saptamana. Va alegeți dvs ziua si va amintiti ca v-ati propus acest obiectiv.
A rămâne în stările negative este o alegere. Atunci când resursele interioare va permit, concentrati-vă pe solutii care sa va ajute sa trăiți stări mai bune.
5 minute din când în când, folositi tehnica vizualizării. Imaginați-va ca trăiți realitatea pe care v-o doriti , ca sunteti sănătos și ca lucruri minunate vin înspre dvs. Simțiți acea energie plăcută si incredere in sine?
Tot din când în când, atunci cand va simțiți copleșiți de evenimente, amintiti-va o întrebare-cheie: Care este binele din aceasta situatie nefavorabilă? Cu ce ma ajuta faptul că am de trecut prin ea?
Daruiti-va o porție de sănătate. Poate fi o plimbare in aer curat, o după-masa fără dulciuri si panificație, o ora la piscină, o cina cu salata fără dressing. Punctati faptul că este un dar pe care vi-l oferiți cu drag si auto-apreciere.